Tilaa tulkkaus

Tilaa tulkkaus

Tulkkauksen kieli

Tilaajan tiedot

Hakulomake

Hakulomake

Yhteystiedot

Maximum file size: 134.22MB

Tulkkaus- ja käännöskielet

Soita meille!

Kehitystyötä ja kasvienhoitoa – Mitä vuosi 2022 opetti?

 

Tervetuloa vuosi 2023! Tätä vuotta on eletty vasta muutama päivä, mutta Ästerällä se on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Ihmiset palaavat pikkuhiljaa hyvin ansaituilta talvilomiltaan ja toiminta pyörii jälleen täydellä höyryllä loppuvuoden juhlallisuuksien jälkeen. Pieni paussi teki terää, sillä nyt jaksaa taas uudella energialla kohdata alkavan vuoden haasteet. Vuodelle 2023 onkin tiedossa kaikenlaista jännittävää.  

Ennen kuin sukellamme pää edellä uuden vuoden haasteisiin, tarkastellaan vielä sitä ennen mitä vuosi 2022 meille opetti.  

Opimme vuodelta 2022 muun muassa….

Joustavuutta ja mukautumiskykyä. Viime vuosi oli monelle yhtä vuoristorataa. Vaikka korona tuntuu nyt arkipäiväistyneen ja eri rajoitukset kaukaiselta elämältä, esimerkiksi monet kuntosalit ja uimahallit olivat kiinni pandemian takia vielä tammi-helmikuussa. Toimistolla seurattiin aktiivisesti uusia ohjeistuksia ja oltiin valmiina tiedottamaan uusista toimintatavoista ripeälläkin aikataululla. Tulkit puolestaan omaksuivat uusia etätulkkauksen tapoja hätkähdyttävän nopeasti.  

Verkkosivukehitystä. Vuonna 2022 laitoimme vihdoin pitkien pohdintojen päätteeksi verkkosivumme uusiksi. Vaikka saimme paljon apua yhteistyökumppaneiltamme, olimme myös toimistolla vahvasti “kädet savessa” uusien verkkosivujemme suhteen. Etsimme kuvia, teimme värimäärityksiä, sommittelimme ulkoasuja ja rustailimme uusia tekstejä. Yritys-erehdys-tekniikka kunniaan! Lopputulos oli mukava freesaus edelliseen ja samalla meidän näköisemme.  

Kärsivällisyyttä. Pitkäjänteinen projektityöskentely ja toiminnan kehittäminen vaativat malttia, vaikka työskentelyn tuloksia haluaisi heti jakaa julkisesti. Kuten kehitysprojekteille yleensä on tyypillistä, myös meidän projektissamme on ollut lukuisia viivästyksiä. Tämän ei kuitenkaan pidä antaa lannistaa, vaan ottaa viivästykset loistavana tilaisuutena kehittää kisakestävyyttä! 

Sisustusta ja kasvienhoitoa. Kesällä 2022 etätöiden tyhjentämää toimistoa alettiin vihdoin sisustamaan uusiksi lisäämällä väriä ja vehreyttä uusilla huonekaluilla ja viherkasveilla. Uudet kasvit toivatkin mukanaan myös uusia haasteita. Missä kohdassa kasvi saa tarpeeksi valoa? Kuinka paljon vettä on liikaa? Miksi peikonlehti alkaa rusehtaa? Etenkin pimenevä loppuvuosi aiheutti haasteita ja kirkasvalolamput otettiin toimistolla käyttöön, kun kasveja yritettiin elvyttää, vaihtelevin lopputuloksin.  

Lisäksi vuosi 2022 toi tullessaan…. 

Kriisitilanteita ja konflikteja maailmalta. Yhdenvertaisen vuorovaikutuksen merkitys painottuu kriisitilanteissa ja vuonna 2022 tämä rooli oli erityisen korostunut. Vuonna 2022 maailmaa repi useampi sota ja konflikti ja se näkyi myös meidän toiminnassamme esimerkiksi kiiretilanteina. Jokaisen tarina ansaitsee tulla kuulluksi, joten koemme velvollisuudeksemme tarjota mahdollisimman laadukkaita kielipalveluja heille, jotka ovat joutuneet hädän edessä jättämään kotinsa. Saimmekin viime vuonna joukkoihimme esimerkiksi useita ukrainan kielen rautaisia ammattilaisia. Kriisit värittivät koko vuoden yleisvirettä ja omat murheemme tuntuivatkin siksi harvinaisen pieniltä vuonna 2022.  

Uusia työkavereita. Toimiston puolella aloitti pari uutta mahtityyppiä loppuvuodesta 2021 ja alkuvuodesta 2022. Pääsimme tutustumaan uusiin tilaus- ja myyntikoordinaattoreihimme Siiriin ja Joniin hyvin kuluneen vuoden aikana ja toimistoporukasta hitsautui yhteen hyvä jengi. Myös tulkkikentälle rekryttiin onnistuneesti monia uusia työkavereita kuluneen vuoden aikana. Lämpimästi tervetuloa kaikille uusille tulokkaille! 

Laajemman palveluntarjonnan. Muuttuva maailma tarvitsee tuekseen entistä laajempia kielipalveluja. Vuonna 2022 lisäsimme palveluihimme muun muassa laajennetummat käännöspalvelut, helpotimme tilausprosessia, päivitimme asiakasjärjestelmää helpommaksi ja laajensimme myös kielitarjontaamme. Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa seuraavaan vuoteen! 

Vuosittaisen hyväntekeväisyystempauksen. Tänäkin vuonna päädyimme lahjoittamaan joulukorttirahat hyväntekeväisyyteen, ja edellisen vuoden hyvien kokemuksien rohkaisemana kohteeksi valikoitui jälleen Pk-seudun Hope Ry. Pitkän linjan pk-seutulaisena toimijana on meille tärkeää olla mukana antamassa tukemme sitä tarvitseville.

Vuosi 2022 opetti totisesti paljon. Odotamme innolla, mitä kaikkea vuosi 2023 tuo tullessaan!