Tilaa tulkkaus

Tilaa tulkkaus

Tulkkauksen kieli

Tilaajan tiedot

Hakulomake

Hakulomake

Yhteystiedot

Maximum file size: 134.22MB

Tulkkaus- ja käännöskielet

Soita meille!

Tilaajan muistilista – Näin tilaat tulkkauksen

näin tilaat tulkkauksen

Tulkkia tilatessa on aina monta asiaa huomioon otettavana, mutta kiireisen arjen keskellä kaikkea ei kuitenkaan vaan mitenkään voi muistaa. Tässä siis kattava tilaajan muistilista tilaamista helpottamaan! Tilasitpa ensimmäistä kertaa tai keskeltä hektistä työpäivää, tässä muistin virkistämiseksi listattuna tilauksen kannalta tärkeimmät asiat. Saat paikalle tai langan päähän tarpeitasi parhaiten vastaavan tulkin, jos kerrot ainakin nämä asiat kun tilaat tulkkauksen.

 

Välttämättömät tiedot

Tulkattavan kieli ja mahdollinen murre. Näin varmistetaan, että tulkki ja tulkattava ymmärtävät mahdollisimman hyvin toisiaan. Esimerkiksi arabian kieleen mahtuu monenkirjavia murteita, ja esimerkiksi syyrian ja uzbekistanin murre voivat erota paljonkin toisistaan, jolloin ymmärrysvaikeuksia saattaa esiintyä. 

Tilaajan yhteystiedot sekä tulkkauspalvelua käyttävän viranomaisen yhteystiedot. Näin saamme helposti yhteyden kaikkiin osapuoliin esimerkiksi poikkeus- tai sairaustapauksissa. 

Mahdollisimman tarkka osoite. Näin etenkin, jos kyseessä on läsnäolotulkkaus, jotta tulkki osaa tulla oikeaan paikkaan. Jos tulkkauspaikalle on haastava päästä, tai sisään pääsee vain jostain tietystä ovesta, ilmoitathan tämänkin tilauksen yhteydessä. Näin itse tulkkausaikaa ei tule tuhlatuksi siihen, kun tulkki yrittää löytää paikalle. 

Toiveesi tulkkauksen suoritustavasta. Haluatko, että tulkki tulee paikan päälle, vai vastaisiko tarpeisiisi paremmin tulkkaus esimerkiksi puhelin- tai Teams-yhteydellä? Muista myös mainita toivomasi videopuhelualusta kun tilaat tulkkauksen, joka toteutetaan etänä!

Tulkattavan asiakkaan nimi ja mielellään myös joko henkilötunnus tai asiakasnumero. Näin varmistetaan esimerkiksi jääviysasiat, sekä laskutustietojen oikeellisuus. Kaikki henkilötiedot ovat luonnollisesti luottamuksellisia ja niitä käsitellään täysin tietoturvallisesti. 

Laskutusosoite sekä tarvittava kustannuspaikka laskulle. Näin helpotetaan laskutusprosessia sekä täällä että siellä päässä!  

Lisäksi olisi hyvä kertoa

Tulkkauksen aihe. On hyvä tarjota jonkinlaista tietoa tulkkaustilanteen kontekstista, jotta tulkki osaa valmistautua esimerkiksi kertaamalla erikoissanastoa. Esimerkiksi polvileikkauksen ja sosiaalityöntekijän tapaamisen tulkkaukset ovat sanastoltaan hyvin erilaisia, joten laadukkaimman tulkkauksen mahdollistamiseksi on hyvä antaa tulkille tilaisuus valmistautua parhaaksi katsomallaan tavalla. 

Tulkkauksen erityispiirteet. Aiheen lisäksi myös erityispiirteiden tietäminen helpottaa tulkin valmistautumista tulkkaukseen. Onko kyseessä esimerkiksi kotikäynti tai tulkattavan ensimmäinen kohtaaminen viranomaisen kanssa? Näin tulkki tietää jo etukäteen, miten asemoitua tilanteessa. 

Ei huolta, vaikka tilauksen yhteydessä et itse muistaisi kertoa näitä kaikkia asioita, sillä tilauskoordinaattorimme osaavat kyllä kysyä kaikki tarvittavat tiedot. Ymmärrämme myös hyvin, että hektisessä arjessa kaikki tiedot eivät ole heti käsillä. Tarvittavia tietoja voidaan myös paikkailla jälkeenpäin esimerkiksi sähköpostitse.  

 

Tulkkitilauksen voit tehdä seuraavilla tavoilla:

  • Puhelimitse 044 08888 02  
  • Sähköpostitse tilaukset@tulkkaus-astera.com. 
  • Tietosuojatulla tilauslomakkeellamme (klikkaa Tilaa nyt-painiketta)
  • Ästerällä on myös oma varausjärjestelmä. Saat tilaajana omat tunnukset kirjautumiseen olemalla sähköpostilla yhteydessä toimisto@tulkkaus-astera.com. Tunnuksilla voit helposti nähdä tilauksesi ja tehdä uusia tilauksia. Luomme järjestelmään myös organisaatiokohtaisen tiimin, jossa jäsenet näkevät toistensa varaukset. Uudet tilaajat lisätään aina organisaation mukaan tiimiin. Tämä helpottaa toimintaanne esimerkiksi sairaustapauksissa. 

 

Jäikö kysyttävää? Olethan matalalla kynnyksellä meihin yhteydessä, vastailemme mielellämme kaikkiin heränneisiin kysymyksiin. Tilauskoordinaattorimme ovat mukavia tyyppejä, eli soittele ihmeessä tai laita vaikka viestiä niin selvitetään, miten voisimme olla avuksi :)